fredag 12 juni 2009

Den leende kyrkan

SOMMARKYRKANS INVIGNING
14 juni 2009 19.45


Under sommaren möter Skärhamns kyrka dig med ett leende. En del undrar över varför vi förvandlar kyrktornet till en leende mun. Andra blir upprymda och glada över en oväntad syn. Varför gör vi så? För att vi tycker det är roligt? Ja, vi gör det för att det är kul, för att kyrktornets leende får andra att le. För att vi blir glada av att möta kyrkans leende varje dag.

Skärhamns kyrka är en kyrka som redan på utsidan ger oss ett välkomnande leende. Och det är vad vi vill vara för dig som besöker oss., våra gudstjänster, eller kommer in för ett enskilt möte, en stilla stund, mellan dig och Gud. En kyrka som redan på långt håll andas det glada budskapet – om Gud som vill dela hela livet med dig, som ser dig och längtar efter dig, som vänder sitt ansikte till dig.

Leendet har något att berätta för oss. Den leende munnen handlar mer om kyrkans insida än om dess yttersida. Mindre om fasad och yta och mer om vårt eget hjärtas djup. Den leende kyrka – inte bara för att det är kul, utan för att vi redan på utsidan vill visa vad som finns på insidan. Guds nåd och överflödande kärlek till oss.

1 kommentar:

Andreas Holmberg sa...

Va´ härligt! Påminner mej om illustrationerna till många av Bengt Pleijels böcker (vad är det hon heter hon som ritar dom där härliga figurerna?).

Kul! Ja, man kan inte låta bli att le ;oD. (Men kanske bra att ni inte har det året runt - så man blir avtrubbad menar jag ;)