torsdag 7 oktober 2010

Ingen anledning till oro?

Cyklade till affären idag, för att handla lite middag. Plötsligt ljuder i högtalaren ett helt nytt ljud än vad jag är van vid. Det brukar aldrig låta något alls... Ett viktigt meddelande, ett meddelande om brand i byggnaden har kommit in, avvakta tills vidare besked...
Ungefär så lät det. På svenska och engelska. Jag såg mig om och konstaterade att det inte verkade vara någon anledning till oro, dörren ut var inte långt bort, personalen verkade lugn, två brandmän var där och handlade på sin fritid. De verkade också lugna. Ingen brandkår kom, larmet avslutades.

Men så tänker jag att det kan vara en allvarlig eller farlig attityd, detta att vi inte ser någon anledning till oro, för att ingen reagerar. Och att det kan gälla både våra arbetsplatser, politiken, och kampen för Guds rike. Att det finns en risk för att de som säger "allt är väl, allt är väl" är de som riskerar att få oss att tro att det är sant. Det finns anledning till oro. Framför allt när alla säger att allt är väl. Det betyder inte att vi ska ropa vargen kommer om det inte är korrekt. Men låt oss vara vaksamma och ta på allvar när vi hör ett varningens ord om sakers tillstånd.

Inga kommentarer: